ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΧΩΡΟΥ


Ο πολυχώρος AGORA , εντυπωσιάζει με την πρώτη ματιά , καθώς θα διαθέτει ένα εξαιρετικά προσεγμένο εξωτερικό περιβάλλον, μοναδική θέα προς το λιμάνι και άμεση πρόσβαση στους βασικούς οδικούς άξονες. Με σεβασμό στα τοπικά χαρακτηριστικά και με γνώμονα την υψηλή αισθητική ανακαινίζονται τα δυο υπάρχοντα κτίρια, ενώ κατασκευάζονται άλλα δυο.

Η βασική ροή των κινήσεων πραγματοποιείται στον οριζόντιο άξονα με την κύρια είσοδο να εισάγει τον επισκέπτη στον χώρο. Στο επίπεδο Α συναντάμε ένα υπάρχων κτίριο κατασκευασμένο από οπτοπλινθοδομή μετά επιχρίσματος. Διαθέτει παραδοσιακή κεραμοσκεπή από ξυλεία και ρωμαικά κεραμίδια. Το κτίριο αυτό, ανακατασκευάζεται και έμπροσθεν διαιρείται σε (3) τρείς νέους χώρους καταστημάτων. Όπισθεν του κτιρίου δημιουργούνται επίσης (3) τρείς νέοι χώροι όπου μπορούν, να εξυπηρετήσουν χρήσεις γραφείων, όπως πχ ενοικίαση μεταφορικών μέσων. Στο επίπεδο αυτό κατασκευάζεται ένα ξύλινο υπαίθριο open bar.
Στην συνέχεια κ προχωρώντας στον βασικό οριζόντιο άξονα κίνησης , μέσα από μια πλακόστρωτη διαδρομή και κατεβαίνοντας τρία – τέσσερα σκαλάκια, ο επισκέπτης εισέρχεται στο επίπεδο Β σε μια μικρή εσωτερική πλατεία , με ένα παρτέρι με φυτά και δένδρα , ορισμένο από παγκάκια στο κέντρο. Σημείο στάσης και ανάπαυσης. Σε αυτό το επίπεδο κατασκευάζονται δύο νέα κτίρια με οριζόντιο παραλληλόγραμμο σχήμα, κατασκευασμένο από μεταλλικό σκελετό.
Διαθέτουν τετράριχτη κεραμοσκεπή με ρωμαικά κεραμίδια,μεγάλα ανοίγματα, επίχρισμα βιομηχανικού τύπου, βιτρίνες και δάπεδο από κεραμικά πλακίδια ή ξύλο, πλήρως εξοπλισμένο ηλεκτρικό πίνακα παροχής ηλεκτ. ρεύματος.
Διακριτικός εσωτερικός κ εξωτερικός φωτισμός, δίνουν με την σειρά τους ηρεμία και πολυτέλεια. Δύναται να διαιρεθούν σε (2) δυο καταστήματα έκαστο. Στο ίδιο επίπεδο εντοπίζεται ένα υπάρχων κτίριο, χρήσης για πολλά έτη από τον ΟΣΕ με εκθαμβωτική παραδοσιακή αρχιτεκτονική, κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από πέτρα και επιχρισμένο εσωτερικά κ εξωτερικά. Το κτίριο ανακατασκευάζεται πλήρως. Δύναται να φιλοξενήσει χρήση εστίασης.


• Μελέτη: Παναγόπουλος Βασίλης και συνεργάτες
• Σχεδιασμός – Τρισδιάστατες Απεικονίσεις: Παναγοπούλου Εβελίνα