Η ΠΕΡΙΟΧΗ


Η Αρχαία Ολυμπία είναι ένας τουριστικός πόλος έλξης παγκόσμιας εμβέλειας. Αποτελεί κομβικό σημείο του νομού μας, και ολόκληρης της χώρας για τον τουρισμό. Το Κατάκολο, λόγω της εγγύτητας του με τον αρχαιολογικό χώρο καθίσταται συγκοινωνιακός κόμβος .

Το λιμάνι και ο σιδηροδρομικός σταθμός φέρουν το ρόλο της «αστικής πύλης», που συνήθως πλαισιώνεται από πολυχρηστικούς δημόσιους χώρους και ποικίλες λειτουργίες.
Η νέα εικόνα του λιμανιού, ένα σημαντικό έργο υποδομής που θα φέρει ανάπτυξη ενσωματώνει την ανάγκη για στέγαση περισσότερων λειτουργιών και για δημιουργία πολυλειτουργικών κέντρων, σημείων αναφοράς και κοινωνικής συνάθροισης.
Ο «πολυχώρος AGORΑ» εντοπίζεται στην είσοδο του χωριού παραπλεύρως της νέα μαρίνας Κατακόλου. Η ανάπλαση του λιμανιού θα δημιουργήσει νέες ροές κινήσεων καθιστώντας τον νέο «πολυχώρο AGORΑ» τόπο στρατηγικής σημασίας.
Σκοπός είναι η δημιουργία ενός νέου συμπλέγματος χρήσεων και υπηρεσιών που θα μπορεί να σηματοδοτεί την είσοδο στο χωριό και θα περιλαμβάνει λειτουργίες που αναφέρονται όχι μόνο στους τουρίστες, αλλά και στους κατοίκους της γύρω περιοχής
Προκειμένου να αποτελέσει σημείο έλξης των πολιτών κρίνεται απαραίτητη η στέγαση εμπορικών χρήσεων προς εξυπηρέτηση άλλα και αναψυχή του κοινού. Με αυτόν τον τρόπο ο «πολυχώρος AGORΑ» φιλοδοξεί να αποτελέσει, εκτός από εμπορικό κέντρο, αξιοθέατο για τους επισκέπτες.